Ceasuri Guess

Voi vorbi astazi despre un alt brand de ceasuri foarte cunoscut si anume Guess. Ceasurile Guess sunt ceasuri orientate catre fashion, nu se pune mare accent pe calitatea mecanismului, ci pe design si pe costurile relativ scazute. Din pacate, nu am deloc o parere buna despre ceasurile de dama in general. E rusinos, merita si partenerele noastre de viata niste ceasuri mai calitative, dar se pare ca nu au noroc. Industria ceasurilor s-a adaptat la principiul economic „cerere si oferta” destul de repede. In cazul barbatilor care pun accent foarte mult pe partea tehnica si pe calitate, industria s-a conformat. Din pacate s-a conformat si in cazul ceasurilor destinate femeilor, care pun mult accent pe estetic si mai putin pe calitate. Sa intru direct in subiect:

Mecanism
Mecanismul acestor ceasuri este unui bazat pe quartz, si din pacate, in general, unul chiar slabut din punct de vedere calitativ. Majoritatea mecanismelor sunt fabricate de Sequel, parte a grupului Timex, care nu este deloc cunoscut pentru calitate.  In ultima vreme cei de la Guess si-au dotat ceasurile cu mecanisme japoneze fabricate de Shojiri, parte a grupului Seiko, ridicand astfel standardul de calitate.  Pentru barbati in special, se fabrica si ceasuri mecanice de calitate medie, accentul se pune in general pe numarul de functii si pe design, nu pe soliditate si durabilitate. Dar, in ceea ce priveste mecanismul functioneaza principiul „cum ti-o fi norocul”, avand in vedere ca am cunostinta de cel putin o persoana care poseda un ceas Guess purtat zilnic inca din 2002. Si se pastreaza foarte bine.
Avand in vedere succesul avut, s-a incercat si dotarea ceasurilor cu mecanisme quartz elvetiene de tip Rhonda, la preturi mici, in jur de $150. Daca aveti in vedere achizitionarea unui ceas Guess, recomand mecanismul quartz elvetian si japonez. Nu recomand sa cumparati un ceas dotat cu mecanism quartz fabricat de Sequel, si nici unul mecanic. Pur si simplu Guess nu comercializeaza ceasuri mecanice de calitate. Dar puteti intra in posesia unui ceas cu un mecanism quartz decent, chiar bun. Cu conditia ca mecanismul sa fie elvetian sau japonez. Cititi specificatiile inainte de cumparare si cautati pe net producatorul mecanismului folosit.

Materiale
Decente. nici mai bune nici mai proaste decat cele folosite de alte branduri axate pe fashion: bratari de piele, de otel inoxidabil sau silicon in cazul ceasurilor rezistente la apa, sticla minerala sau safir. Recomand safirul, nu se zgarie, foarte rezistent la lovituri. Unele modele mai scumpe sunt dotate si cu pietre swarovski.

Design
Luxuriant, extravagant, nu are cum sa nu sara in evidenta.

Pret
Intre $100 si $250.

Exista ceasuri mai bune de la firme mai putin cunoscute la preturi mult mai mici, dar mai bune calitativ? Cu siguranta! Dar, pentru cei pasionati la moda, care doresc sa se afiseze cu un Guess original, un astfel de ceas este o alegere buna. Veti impresiona un cunoscator? Nicidecum. Un fashionist? Da.  Alegerea depinde numai de stilul tau si de motivul pentru care achizitionezi ceasul.

Lasă un răspuns