Ceasuri de mana ieftine, cumparam sau trecem mai departe?

Acest ceas de mana este foarte ieftin, la producator costa in jur de $1. Si totusi a avut un succes nebun in 2018, peste 40.000 de bucati au fost vandute in intreaga lume.

Merita sau nu? Depinde pentru ce-l cumperi. Daca-l cumperi doar pentru design, cu siguranta merita, mai ales ca nu trebuie sa iti faci griji in legatura cu integritatea sa 🙂 Cumperi altul si gata. Atuul acestor ceasuri consta in design si nimic mai mult. Dar unele dintre ele arata chiar bine, mult mai bine decat brandurile si..multi vad putini cunosc 🙂

 

Pe de alta parte, am vazut unele ceasuri foarte ieftine care imbina perfect eleganta, stilul, cu o oarecare calitate a materialelor. Aparenta este astfel creata. Deci, cumpara-l fara probleme. Am avut curiozitatea de a „diseca” un ceas foarte ieftin, o imitatie de Adidas. Arata cam asa:

Inainte de operatie:

… si dupa 🙂

Deci, nimic deosebit: o curea de cauciuc, plastice si un mecanism oscilator care nici macar nu este quartz! Sistemul oscilator este format dintr-un condensator care se descarca intr-o bobina generand astfel un camp magnetic, iar campul magnetic astfel generat creeaza un efect de respingere asupra unei rotite magnetice, ceea ce cauzeaza o rotatie a acelei roti extrem de mici care se poate vedea in imagine, chiar langa ax. Acea mica roata angreneaza alte 3 rotite care indica ora, minutul si secunda.

Produs in masa, mecanism de 0.3$, cu plastice cu tot ajunge la $1. Noua ni-l vand chinezii cu 1$. Smecherie 🙂

Totusi, exista si ceasuri ieftine foarte bune daca raportam calitatea la pret, voi face in curand un review si despre ele, dar acum, cateva detalii la care trebuie sa va uitati atunci cand cumparati un ceas de mana ieftin:

1. Sticla sa fie macar sticla minerala, nu plastic

2. cureaua sa fie piele sau otel inoxidabil, nu alama

3. Mecanismul sa fie macar quartz, nu oscilator chinezesc 🙂

4. Sa nu contina mult plastic, cele cu cadrane din metal, fie el si aliaj de aluminiu + Cu sunt ok. Doar nu ne asteptam la un cadran de titan 🙂

5. Daca este si rezistent la apa, pe deasupra mai are si un design elegant, e tot ce trebuie

Cel mai important sfat: evitati pe cat posibil ceasurile ieftine care au cadrane secundare pictate! Care evident ca nici nu functioneaza. Recomand ceasurile care au doar sectiunea pentru zi. Mai bine sa fie totul functional, un design simplu, elegant si cat de cat rezistent, decat unul extravagant dar fara cadrane functionale.

Astept comentariile si sugestiile voastre 🙂

Lasă un răspuns