Ceasuri Curren. Merita sau nu?

In ultima vreme citesc tot mai multe despre acest brand aflat mai mereu in oferta magazinelor online. Am fost curios si mi-am cumparat unul pentru a-i testa calitatea. Merita? In general Nu, in nici un caz, cu singura rezerva ca, depinde pentru ce il cumperi. Daca il cumperi pentru a epata, uita de idee 🙂 Daca il achizitionezi doar pentru ca arata bine si iti scoate in evidenta farmecul personal daca este purtat ca accesoriu langa o anumita camasa, cumpara-l fara probleme. Ai grija insa cat dai pe el, pentru ca nu tine prea mult. Sau, cum ti-o fi norocul. 🙂

Curren este un brand care se axeaza pe volum de vanzari, nu pe calitate. Pretul unui astfel de ceas este cuprins intre $10 si $40 in medie, calitatea creste proportional cu pretul.

Mecanismul este quartz ieftin, la orice model, nu va faceti iluzii. Bateria este chinezeasca, tine un an dupa care trebuie schimbata. Daca aveti noroc si ceasul supravietuieste un an de la achizitionare, recomand sa-i puneti o batrerie mai „sanatoasa”. Costa 25 de RON, dar rezista mult mai mult.

Cel mai mare dezavantaj al acestor ceasuri este acela ca nu toate componentele sunt functionale. Sa nu va asteptati ca acele cadrane ajutatoare sa functioneze! Nu, ele sunt doar pentru design, asa ca atunci cand vedeti un Curren cu 3 cadrane care costa 89 RON fiti siguri ca nu functioneaza cronograful sau cadranele!

Cureaua este proasta, imitatie de piele sau in cazul curelelor metalice, aluminiu. Exista evident si modele cu curea de otel inoxidabil, dar acelea costa mai mult.

Sa nu va asteptati sa mai functioneze dupa ce este scapat pe jos, uneori riscati sa ramaneti fara o componenta doar daca il agatati cu maneca hainei 🙂

Daca il udati cumva, sau va prinde ploaia cu el la mana, iata cum va ajunge dupa doua saptamani:

Singurul avantaj este acela ca arata cat de cat bine de la distanta, pare un ceas scump. Daca stii sa il camuflezi jumatate sub maneca, poti fenta vigilenta interlocutorului si il poti face sa creada ca porti o bijuterie scumpa 🙂 Daca insa ii place atat de mult incat doreste sa-l vada..oops.

Am descoperit insa si branduri chinezesti de calitate, rezistente la socuri, la apa, la umezeaza si care functioneaza impecabil. Costa cam 230 RON pe bucata, dar merita banii, in curand voi face si un review video. Intre timp, voi testa si noile Curren ceva mai scumpe care mi-au intrat pe mana. Voi posta si rezultatele.

Daca aveti vreun comentariu, sunteti mai mult decat bineveniti sa sprijiniti comunitatea, nu va sfiiti va rog 🙂

 

Lasă un răspuns